בצוק העיתים, כבר הרבה זמן לא עדכנו על כלל הפעילות של "מסתכלים", ויש הרבה מה לעדכן, יצא קצת ארוך אז קחו אוויר:
המעורבות במחאה
‣ אנחנו דבקים מראשית המחאה במדיניות שלנו – להשתתף במחאה הכללית תוך הנכחת המסר שלנו. במסגרת "הגוש נגד הכיבוש" אנחנו משתפים פעולה עם גופים ששותפים למסר – אין דמוקרטיה עם כיבוש ומחאה שעוסקת בדמוקרטיה לא יכולה שלא לכלול את המסר הזה.
‣ אנחנו נוכחים ברוב המחאות בארץ – מצומת גומא בצפון ועד באר שבע בדרום. חילקנו כבר כ-20,000 כרזות וכ-100,000 מדבקות.
‣ חילקנו כ-4500 חולצות והרבה סיכות, אנחנו מבקשים מהאנשים לתרום לנו כסף בתמורה. כך אנחנו מרוויחים גם נוכחות של המסר במחאה וגם כסף להמשך הפעילות. את הפעילות והלוגיסטיקה הנלוות מרכז מרטין.
בזכות כלל הפעילות הזו הלוגו שלנו והמסר שלנו נוכח בכל רחבי המחאה.
‣ בקרב ציבור המוחים ניכר שחלה תזוזה איטית מהעמדה ההתחלתית – שמתנגדת ל"ערבוב" בין הנושאים. יותר ויותר אנשים מבינים שזו המהות. השינוי בא לידי ביטוי הן בכרזות במדבקות ובחולצות, הן בנוכחות הפיזית של מוחים שמזדהים אתנו ב "גושים" והן ברשתות החברתיות. יחד עם זאת רבים עדיין מתנגדים לנו, ובינהם חלק ממובילי המחאה הכללית, בעיקר בתל אביב. בשבועות האחרונים הוויכוח ביננו עלה על פני השטח בשתי הזדמנויות – בהתנגדות לצעדה של "הגוש נגד הכיבוש" בקפלן לציון 56 שנות כיבוש, ובניסיון להגביל דוברת ערביה לדבר מעל הבמה המרכזית רק על האלימות בחברה הערבית ולא על הכיבוש.
על האירועים האלו הגבנו, פרסמנו גינוי ברשתות וקיבלנו מספר התייחסויות בכתבות שהתפרסמו בתקשורת הכללית. במקביל יצרנו קשר וניסינו גם להידבר עם מנהיגי המחאה בקפלן – ללא הצלחה..
המאהל בשרונה
אנחנו ממשיכים לקיים אותו ברציפות בכל יום ה' בצומת קפלן – דה וינצי. חזרנו לקיום שיחות והרצאות אחת לתקופה, עד עכשיו נערכה הרצאה אחת ומתוכננת בקרוב הרצאה שנייה. בשבוע האחרון חזרנו גם לקיים את המשמרת השנייה. אנחנו פועלים לחידוש ורענון הנראות – באנרים חדשים, תמונות חדשות וכד'. את המאהל מרכזת סיגל שוקרון.
עמידה בגשרים
מתקיימת כל שבוע. אבל בשל המחאה שמתחרה על ה"משבצת" של מוצאי שבת מספר הגשרים ירד. שמוליק וסיגל מרכזים את פעילות הגשרים.
מחאה שקטה בזעאתרה
מתקיימת בהתמדה כל שבוע. מספר פעמים המשכנו משם גם להפגנות המשך מול מתנחלים, פעם במפגש הבקעה ופעם בקדומים. המתנחלים היו המומים לפגוש את אנשינו בתוך המרחב המוגן והשקט שלהם. מרטין מרכז פעילות זו.
פעילות בבקעה
‣ הפעילות בדרום הבקעה נמשכת כרגיל, במעראג'ת ובנועיימה, בשלב זה אנחנו מצליחים לאפשר לרועים לשרוד ולהמשיך לרעות את עדריהם. התחלנו לאחרונה בחלק מימות השבוע ללוות שם גם בשעות אחר הצהרים. את הפעילות מרכז עודד פאפוריש.
אבל באזורים אחרים המצב בכי רע. בעקבות הגירוש של הכפר עין סמיה, החליטו המתנחבלים להמשיך ללחוץ על הקהילות באזור שממזרח לחלק הדרומי של כביש אלון. כדי לנסות למנוע גירוש נוסף ננסה לסייע לקהילות נוספות באזור הזה. בעיקר קבון (שאיתם יש לנו קשר מהסיוע באספקת מים בשנה שעברה) ו וואד א סיק. הסיוע יתבטא בנוכחות, בהפעלת "המדרבנים" ובאמצעים נוספים.
‣ גם בצפון הבקעה המצב מחמיר, בעיקר באזור חמרה, שם משתולל המתנחל משה שרביט. אנחנו מסייעים גם שם באמצעות נסיון ליישם שיטה אחרת – סיור "רכוב" על גבי רכב שטח, שנוכח באזור, מתעד ומזעיק פעמים רבות את כוחות הבטחון. אמיר פיינסקי מרכז פעילות זו. במסגרת זו יצרנו קשר מחודש עם המלווים ה"צפוניים" ואנחנו פועלים במתואם.
‣ "המדרבנים" – קבוצת ווטסאפ שבה מועברות על פי הצורך בקשות להתקשר למשטרה ולצבא, פועלת באפקטיביות. אנחנו זקוקים שם (ובכל שאר הפעילויות) לפעילים נוספים.
‣ לצד כל זאת מוקם בהדרגה "המרכז" שחלמנו עליו. לשמחתנו הצטרפו אלינו שני פעילים צעירים ונמרצים, אבישי וערן, דוברי ערבית ומנוסים בפעילות בשטח, שיורדים מספר פעמים בשבוע לימים ארוכים. אבישי וערן מביאים איתם פעמים רבות צעירים נוספים, משלבים ליווי רועים עם ביקור ונוכחות בקהילות והכרות עם האנשים. גם הגר גפן מעורבת מאד בפעילות זו ובשאר הפעולות בבקעה. לצורך כך קנינו רכב שטח שעומד לרשות הצעירים בימים שהם יורדים לבקעה, ולרשות פעילים אחרים בשאר הימים.
במקביל אנחנו ממשיכים לנסות מול כל הקשיים לממש את המרכז הפיזי, בסיוע ידידינו איימן ועיסא. נבדקים רעיונות שונים ובסופו של דבר קום יקום!
בורין וחווארה
‣ בעקבות הפוגרום בחווארה הובלנו יחד עם "עומדים ביחד" הפגנה גדולה ומרשימה בפאתי חווארה. במקביל אספנו תרומות לסיוע לנפגעים.
‣ עקב ריבוי התרומות של גופים אחרים לחווארה החלטנו להשתמש בכסף שנאסף כדי לסייע לבתים הקיצוניים בכפר בורין השכן, שאף הוא נתקף ברציפות על ידי המתנחבלים. באמצעות הכסף שלנו שאליו מתווסף כסף של התושבים נבנות חומות וגדרות סביב הבתים. גם בפעילות מבורכת זו מסייע בידינו ומוביל את הפעילות עיסא סוף.
‣ מרים סייעה בתיווך בין קורבנות חווארה שנפגעו נפשית לבין פסיכולוגים פלסטינים.
תקשורת ומדיה
‣ אנחנו ממשיכים להיות נוכחים ברשתות החברתיות באופן אינטנסיבי, בהובלת דליה, ענת, מרים, רוי ותלמה.
‣ הקמנו אתר אינטרנט שבו נפיץ חומר רחב יותר ומעמיק יותר אודות הפעילות והמצב בשטח. האתר מפרסם דרך קבע את הדף היומי של עדי ארגוב ועדויות פעילים מהשטח. האתר דו לשוני – עברית ואנגלית – ובעתיד גם ערבית. שאול ודליה מקדמים את האתר. נדרשים מסייעים נוספים!
‣ אנחנו ממשיכים להפיץ אחת לחודש את ה ניוזלטר, בהובלת מרים.
סיורים ומפגשים
‣ באפריל קיימנו סיור בדרום הבקעה, שבמהלכו הומחשה לנו בריונות המתנחלים שניסו לחסום את דרכנו, סיימנו בהפגנה במגלשה של עוג'ה וקלקלנו בפעם השנייה את הכיף למתנחלים שנפשו שם - אחרי שעשינו זאת גם בחנוכה.
‣ במאי התכנסנו למפגש פעילים בביתו של עיסא בכפר חארס, שם ראינו את המרכז שעיסא בונה ותמכנו בו. קיבלנו סקירה משפטית לפעילות אקטיביסטית, עדכנו במה שקורה וקיבלנו משוב מהפעילים.
פעילות פנימית
‣ תמיכה בפעילים – התחלנו בפעילות של תמיכה נפשית בפעילים. הפעילות תכלול פגישות קבוצתיות ופגישות אישיות למי שמעוניין בכך. את הפעילות מרכזת עדי ארגוב.
‣ תקציב – "עשינו סדר" בכל הוצאות "מסתכלים" מתחילת הפעילות ועד עכשיו. מסייעים לנו בכך מריו – מעמותת "המרכז ליוזמות שלום" שהיא עמותת האם שלנו, ומאיר בלייך שאחרי שניישר קו יהיה הגזבר. בקרוב נפיץ סיכום תקציבי.
‣ מבנה ארגוני – גם בכך אנחנו מנסים לעשות סדר ולמסד את הארגון, בסיוע ניר אבישי כהן.
‣ קליטת פעילים חדשים – זורייה וענת מרכזות את הפעילות החשובה הזו.
‣ ארכיון – נטע וערן פועלים לארגון ארכיון הסרטונים מהשטח, כך שנוכל להשתמש בסרטונים לכל מטרה.
‣ "חזון" – אנחנו בשלבים אחרונים של גיבוש מסמך שיענה בתמציתיות על השאלה מי אנחנו ומה אנחנו עושים. נפיץ אותו בקרוב.
עד כאן. המון, לא? בנוסף לפעילים שלוקחים אחריות על תחומים שונים שציינו בשמם, מבורכים כמובן כל הפעילים הרבים שמתייצבים במאהל ובמחאות, מחלקים מדבקות, מנסים לשכנע אחרים, סופגים נאצות בזעאתרה, מלווים רועים, מדרבנים, מקדמים את הפוסטים ברשתות החברתיות ועוד ועוד.
הכל קורה בזכות ההשתתפות שלכם והכל תלוי בה, בהשתתפות בפעילות וגם בהשתתפות בארגון ובניהול – קחו אחריות!
Commentaires